Kivide Toprak işleme: Diğer meyve türleri için toprak işleme önemli bir kültürel işlemdir. Kivi yetiştiriciliğinde ise toprak işleme aynı derecede önemli değildir. Genel olarak toprak işlemenin amacı, yabancı otları yok ederek su tüketimlerini engellemek, toprak tan buharlaşma yolu ile su kaybını azaltmak, toprağın havalanmasını sağlamak, toprağın fiziksel yapısını iyileştirmek ve bunu korumak, yağmur ve sulama suyunun toprağa işleyişini kolaylaştırmak olarak sıralanır. Actinidia yetiştiriciliğinde yeterli ve düzenli sulama zorunluluğu olduğundan topraktaki suyu muhafaza amacı ile toprak işleme sık yapılmaz. Havalanmayı sağlamak amacı ile toprak işleme ise daha çok uygundur.
Dikimden önce dip kazan (subsoiler) aletlerle toprağın 60-80 cm derinliğin de yırtılması, olası bir pulluk tabanını veya başka bir geçirimsiz tabakayı kırmak yapılmalıdır. Bu işlem en geç dikim yılında yerine getirilmelidir. Yaşlı bahçelerde ise bu işlem köklerin kesilmesine yol açacağından asmalara zarar verir.
Yeterli ve düzenli sulama yapılan bahçelerde toprak işleme yılda bir kez yapılır ve bahçeler otlu bırakılabilir. Kullanılacak yeşil örtü bitkileri yonca türü yaprağı kaplayıcı ve fazla boylanmayanlardan seçilmelidir Ancak bunlar asmaların çiçek çiçeklendiği dönemde dipten biçilmelidir. Aksi halde arlar örtü bitkilerinin çiçeklerine yöneleceğinden tozlaşma yeterli olmaz. Yeşil örtü bitkileri yeşil gübre olarak değer taşıdığı gibi su ile toprak erozyonunu da önler.
Toprak işleme durumlarda yüzlek yapılmasına özen gösterilmelidir. Bitkinin kökleri yüzlek olduğundan kesilir ve zarar görürler. İşlemede en çok 10-15 cm olmalıdır. Toprak işleme sırasında bitki kök ve gövdesi zedelenmemelidir. Aksi halde yara yerlerinden hastalık etmenleri girerek bitkinin zarar görmesine yol açarlar.
Sıra üzerlerinde bulunan yabancı otlar ot öldürücü ilaçlarla (herbisit) ortadan kaldırılabilir. Ancak Actinidia bu tür ilaçlara ve kalıntılarına duyarlılık gösterebilir. Denenmemiş ilaçlar önce dar alanlarda kullanılmalıdır. Olumlu sonuç alındığında veya uzmanların önerileri doğrultusunda kullanılmalıdır. İlaçların uygulama doz ve zamanları gibi önerilere kesinlikle uyulmalıdır. Mevcut yabancı otlara ilaçlama zamanına ve diğer kültürel işlemlere göre simazine, glifosate, diquat veya paraquat'li ilaçlar kullanılabilir.